Ik adviseer u om uw hond regelmatig te laten vaccineren bij uw dierenarts. Dat is niet zonder reden: ziektes als Parvo, Weill en Hondenziekte vormen een werkelijke bedreiging voor het leven van uw hond. Hondsdolheid, een ziekte die honden kunnen oplopen in het buitenland, is voor u, ook gevaarlijk. Door uw hond te laten vaccineren zorgt u er voor dat u geen problemen krijgt.

Wanneer enten:
De eerste levensweken is uw hond beschermd door de antistoffen uit de moedermelk. Pups krijgen 3 entingen: de eerste enting krijgt de pup met 6 weken hij is dan nog bij de fokker, op de leeftijd van 9 weken volgt de volgende enting, de pup is dan inmiddels bij zijn nieuwe baas. De laatste pup enting krijgt hij met 12 weken. Tevens adviseer ik uw hond jaarlijks tegen kennelhoest te laten enten.

Vakantie:
Als U uw hond meeneemt naar het buitenland, bespreek dit dan ruim van te voren met uw dierenarts, de regels kunnen per land verschillen. Wanneer uw hond uit logeren gaat, eisen de meeste pensions een geldige vaccinatie. Ook dit moet u bespreken met uw dierenarts.

Ontwormen:
uw pup wordt bij de fokker op 2, 4 en 6 weken ontwormd, als de pup bij zijn nieuwe baasje is, moet hij op 8 weken nogmaals ontwormd worden.
Met 4 en 6 maanden wordt de pup nogmaals ontwormd, daarna is het de bedoeling om de hond 2 x per jaar te ontwormen.
Vraag Uw dierenarts voor het juiste ontwormingsmiddel.

Kennelhoest:
wanneer U uw hond hoort hoesten ( een echte rokershoest ), meestal in de ochtend vanuit rust, ga dan naar Uw dierenarts wacht hier niet te lang mee, anders is de kans groot dat de hond keelontsteking krijgt, wat geen pretje is. Als U uw hond laat enten tegen kennelhoest, is het niet zo dat uw hond het niet kan krijgen maar het is dan veel milder.